Βιογραφικό


Η Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου είναι Ψυχολόγος και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου στην Ελλάδα (3529/02-7-2012). Ολοκλήρωσε την τετραετή εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και συνέχισε τις μετεκπαιδευτικές σπουδές της στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής- Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Α’ Ψυχιατρική Κλινική) και στην Ειδική Αγωγή (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε διάφορα πλαίσια, όπως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια), σε Κέντρα Ημέρας αλλά και σε Οικοτροφεία. Επίσης έχει δουλέψει εθελοντικά στο Κέντρο Ημέρας του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Αγίων Αναργύρων, στο Ιατρείο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στο Πρόγραμμα «Συνεργατική Προετοιμασία Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες» στο ΕΚΠΑ.